ASVA agility trial, Sienna en Ayla

Gisteren hadden we weer een enorm gezellige wedstrijddag in Kempen(Duitsland).

Sienna deed 4 rondjes in elite en Ayla 6 in novice.
Ayla heeft vrijdag een ontzettend leuke lange dag gehad vol met fotoshoots op locatie waarbij ze met een voor haar onbekend model en verschillende objecten werkte, hierdoor begon ze eigenlijk al met een lege batterij aan de wedstrijd gisteren. Dat was wel te merken want haar focus en concentratie is nog nooit zo slecht geweest 😉

Sienna mocht beginnen met 2 jumpers rondes, in de eerste maakte ze 2 kleine weigeringen waardoor ze uiteindelijk net buiten de tijd liep. De tweede jumping was foutloos en daardoor heeft ze een Q en 5e plaats verdient.

Daarna mocht Ayla haar twee jumpers lopen. Waar ze normaal alles wat voor haar neus verschijnt neemt vloog ze nu af en toe voorbij een sprong en hup de tunnel al in en ook vielen er meer latjes dan ik gewend ben van haar. Het zal vast af en toe aan mijn positie liggen maar ze was ook gewoon niet helemaal bij de les.

Sienna had naast de jumpers nog 1 regular gelopen waarbij ze de schutting moest hebben terwijl er een tunnel naast lag en Sienna was 300% overtuigd dat ze die tunnel moest hebben… daar hadden we dus een diskwalificatie 😉
Ook heeft Sienna nog 1 gamblers gelopen waar ze keurig al haar raakvlakken had en we mooi veel punten hadden verdient maar het stuk van de gamble zelf was echt te pittig voor haar.

Ayla was in de regular duidelijk heel ergens anders met haar gedachten en rende blaffend rond met maar heel weinig contact met mij, ook het eerste gamble rondje ging op die manier. Toen besloot ik het laatste rondje geen raakvlakken te nemen maar alleen sprongen, tunnels en palen. Dat levert minder punten op maar gaf haar nu even meer rust waardoor we een foutloze ronde en een mooie 4e plek hadden.
Door dit laatste rondje heeft Ayla wel haar eerste titel in novice gamblers binnen en heet ze nu True to the Bone Awesome All Around GS-N.

Een wijze les geleerd dus dat ik Ayla voor zo’n lange wedstrijddag echt even rust moet geven 😉
Karlijn en True to the Bone Always Alert ‘Taz’ hebben het ook geweldig gedaan daarover later mee.

28276775_1559682730817888_1370818234613200524_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Create a website or blog at WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: